Noticias Khose Nuxco Solidario

domingo, 21 de julio de 2013

Dvostranački Senat Rezolucija za podršku Izraelu

Dvostranački Senat Rezolucija za podršku Izraelu
By: Nathanael Bennett Filed in: Izrael
04:52 1 mart 2013

Izrael je dugo bio jedan od najbliže naše nacije - i najvažnije - saveznicima. To je naš odnos sa Izraelom koji služi kao temelj naše vanjske politike u najnestabilnijih regija svijeta - na Bliskom istoku. Izrael je dosljedno i nepokolebljivo stajali sa Sjedinjenim Državama, te je često učinio kada gotovo ništa susjedima su im se pridružili. To je odnos koji je SAD može priuštiti loše da izgubi.

Srećom, naš savez s Izraelom također je nešto što se velika većina demokrata i republikanaca i podržali. U okruženju gdje se naše dvije političke stranke dogovore o vrlo malo, podršku Izraelu je ostao duboko u obje stranke.

Zato je bilo toliko zabrinjavajuće da poštuju trenutne uprave usvojiti mnogo ratoboran stav prema Izraelu. Tokom protekle četiri godine, a zategnutih odnosa između Obamine administracije i Izrael je služio za ohrabriti Izraela neprijatelja, i dati izraelski lideri razloga da sumnja u snagu svoje savez sa Sjedinjenim Državama. Ovo je posebno problematično jer Izrael se suočava s brzim rastom prijetnja od iranskog režima, koji se zatvara u o nuklearnoj sposobnosti.

S obzirom da je predsjednik ne izgleda da u potpunosti cijeniti vrijednost našeg odnosa s Izraelom, mi smo izuzetno zahvalni što senator Lindsey Graham (R-SC) i senator Robert Menendez (D-NJ) uveli rezoluciju posebno pravopis iz Sjedinjenih Američkih Država posvećenost Izraelu. Između ostalog, ova rezolucija navodi da:

politika SAD-a je da se spriječi Iran od sticanja nuklearno oružje i da poduzima mjere koje mogu biti potrebne za provedbu ove politike, i
ako Vlada Izraela je primoran da se vojna akcija u samoodbrani, Vlade Sjedinjenih Američkih Država će stajati sa Izraelom i osigurati diplomatsko, vojno i ekonomski podršku Vladi Izraela u obranu svoje teritorije, ljude, i postojanja.
Žalosno je da je rješenje kao da je ovo čak i neophodno, jer sadržaj je već dugo u zagrljaju dugi niz američkih predsjednika od obje stranke. Posebno je razočaravajuće da nam je potreban rješenje kao što je ovaj u isto vrijeme kada je Izrael suočava toliko prijetnji iz radikalnih režima u regiji.

Izrael je potrebna za osiguranje američkih podržava više danas nego ikada prije. Sa predsjednikom ne dostavi ovo uvjeravanje, nadamo se da je velika većina američkih senatora će korak naprijed i popuniti tu prazninu, podržavajući ovaj pravodobno rješavanje

No hay comentarios:

Publicar un comentario