Noticias Khose Nuxco Solidario

domingo, 21 de julio de 2013

Yemen'de El Kaide 'sayısı iki Al Shahri saldırı Hadramut Yemen ordusu, Savunma Bakanlığı öldürdüğünü söyledi.

Yemen'de El Kaide 'sayısı iki
Al Shahri saldırı Hadramut Yemen ordusu, Savunma Bakanlığı öldürdüğünü söyledi.
Kısa bir açıklamada, bölüm Yemen silahlı kuvvetlerin operasyon Al Shahri eşlik altı şüpheli El Kaide savaşçıları, öldürdüğünü söyledi.
Saldırı Yemen savaş uçakları ya da kara kuvvetleri tarafından gerçekleştirilmiştir ister kendi notu dedi Bakanlık, El Kaide bir önderi ölümü kabul "terörist unsurların kalıntıları için acı darbe."
Al Shahri, SIDA Abu Sefian lakaplı, 2009 yılında Yemen'de örgütün kuruluşunun duyuru bu yana Yemen milletvekili Naser al Wahishi, Arap Yarımadası'nda El Kaide Emiri oldu.
Merhum o kısa bir süre Yemen'e gitmek için sonra Suudi Arabistan'a döndü 2008 yılında serbest olan Guantanamo cezaevinde bir mahkum, oldu.
Şubat 2011'de, Yemen yetkilileri teröristlerin ülkenin güneyinde, Abian eyaletinde çeşitli cihazlar yönetmek neden olduğu patlamada el Shahri ölümü ilan, ancak bu bilgiler yanlış oldu.
Pazar günü, Yemen Cumhurbaşkanı Abdo Rabu Mansour Hadi, güvenlik güçlerinin El Kaide başkenti Sanaa ve iki diğer şehirlerde işlemek için aradığı aynı anda üç bomba yüklü araçla saldırı yenmek mümkün olduğunu söyledi.
Ocak 2011 isyanları Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'e karşı patlak beri El Kaide nedeniyle ülkedeki istikrarsız duruma Yemen'de faaliyet arttı.
Saleh sonra başkan yardımcısı oldu Hadi, için geçen Şubat güç devredilen sonra, Yemen ordusunun ülkenin güneyinde bir askeri operasyon başlattı ve terör örgütü kontrol edilen serbest bölgelere başardı.

No hay comentarios:

Publicar un comentario