Noticias Khose Nuxco Solidario

viernes, 19 de julio de 2013

ABD hükümeti bugün iptal girişi üst düzey Edward Snowden

(Washington, Temmuz 19 Reuters.) - ABD hükümeti bugün iptal girişi üst düzey Edward Snowden durumda, tarafından Venezuela ülkeye vize ama kabul yönündeki haberleri yalanladı Dışişleri Bakanı, John Kerry , kaçak Venezüella Dışişleri Bakanı Elias Jaua hakkında konuştu.

Kerry Venezuela extécnico CIA Snowden için sığınma teklif görüşmek üzere geçen hafta Jaua aradı, Efe adının açıklanmasını istemeyen Dışişleri Bakanlığı, sözcüsü söyledi.

Ancak, Amerika Birleşik Devletleri Venezuela hükümet yetkilileri ve bazı işverenlerin giriş vizesi askıya değil ya da Karayip ülkeye benzin ve yağ satışını askıya almakla tehdit etmişti, gibi dergide Perşembe günü yayınlanan bir rapor ile belirtildiği İspanyol ABC.

"Onların konuşma bu karakterizasyonu tamamen yanlıştır," Dışişleri Bakanlığı sözcüsü söyledi.

Kaynak ekledi "Devlet Bakanı Sayın Snowden Venezuela bu katıldı veya aldıysanız bizim yanıt ne olacağını, Dışişleri Bakanı Jaua ile yaptığı görüşmesinde hiçbir başvuru yaptı".

"Sayın Snowden Venezuela katılır ya da alacaksınız, o zaman bizim uygun bir yanıt olması gerektiğini ele alacağız"
Sözcüsü göre, Kerry sadece Jaua ifade "Sayın Snowden ağır suçları suçlanıyor ve yargı Venezuela girmek için olsaydı bu suçlamalarla yüzleşmek üzere ABD'ye iade edilmelidir."

"Sayın Snowden Venezuela katılır ya da alacaksınız, o zaman bizim uygun bir yanıt olması gerektiğini ele alacağız," diye ekledi.

ABC alınan bilgiye göre, telefon Snowden o sunulan siyasi sığınma Venezuela kabul edildiği bir açıklama yayınladı saat sonra, geçen 12 Temmuz gece geldi.

Konuşma ilk iki Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) Genel Kurul varlığını yararlanarak, 6 Haziran'da Guatemala bir araya geldi yana Kerry ve Jaua arasında bilinir.

Bu vesileyle, iki iki ülke elçileri kalmadı 2010 yılından bu yana zayıflamış ikili ilişkilerin normalleşmesi ilerleyen amacı ile yeni bir iletişim kanalının açılışını duyurdu.

O Haziran ayı sonunda ABD Başkan Yardımcısı Joseph Biden, Ekvador, Rafael Correa başkanı yapılan sonra telefon görüşmesi de, dava Snowden ile bağlantılı olarak ikinci üst düzey ABD'li bir Latin Amerika bir bilinir.

Bu Ekvador toprakta olduğu "çünkü konuşma sonra, Correa, onun Hükümeti Snowden sığınma hakkı olamayacağını söyledi

No hay comentarios:

Publicar un comentario