Noticias Khose Nuxco Solidario

domingo, 21 de julio de 2013

Dünyadaki medya ve sosyal ağ denir olarak İsrail gibi ırkçı mı?

Pazar 21 Temmuz 2013
Dünyadaki medya ve sosyal ağ denir olarak İsrail gibi ırkçı mı?
Irkçılık ve ayrımcılık yüzyıllar boyunca insanlığa eşlik ettiğine sosyal olgulardır, ilk, biyolojik düşünceler dayalı iken, ikinci kültür, ama insanlar ve kültürel fiziksel özellikleri, arasında her iki tesbih farklılıkları, cinsel ve ekonomik, gerçek ya da hayali, bu olayların doğrudan sonuçları toplumda ve sorunu alınmaz ise bakım şiddet, alay, dışlama, basmakalıp, marjinalleşme ve ayrımcılığın yol koşulları yaratır farklı bireyler arasında bir arada yaşama bozulma olduğunu her türlü.
Yasal çerçevenin başka bir yorumu, açıkça herhangi bir ayrım, dışlama, kısıtlama veya ırk, din, renk, soy dayalı tercih yasaklar Irk Ayrımcılığının, Her Türlü Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Uluslararası Sözleşme bulunabilir milliyet ya da etnik köken, böylece bütünsel terimi yorumlanması giderir.
Ne yazık ki, tarihsel kanıtlar ırkçılık ve ayrımcılık insan yok olmadığını gösterir, ancak "yönetilen" ve bir arada yaşama, katılım ve saygı teşvik eğitim ve sosyal sistemi ile makul kontrol altında tutulabilir bir sorun farklılıklar bu nedenle "öteki" bizi ayıran ve insan olarak bizi birleştiren ne vurgulamak fark yüce uygulama toleransı vardır. Yukarıda verilen biz ayrımcılık uygulama değildir hiçbir toplum olduğunu söyleyebiliriz, ama biz örnek bir şekilde bu olay hizmet şirket var olduğu sonucuna varabiliriz.

İsrail'de Ayrımcılık
İsrail toplumu bu olay için bağışıklık olmamıştır ve Etiyopya topluma karşı da, Müslümanlara karşı değil, sadece ayrımcılık uyguluyor, alıntı değer uluslararası haber oluşturduğu durumlarda bir dizi olmuştur:
Özellikle Eritre ve Sudan, gelen Afrikalıların büyük infiltrasyonu 23 Mayıs 2012 bir yürüyüş açtı. Gerçekten ailelerinin güvenliği için ilgili birçok protestocular rağmen, ırkçı tonları ile memnuniyetsizliği gösterdi protestocular birlikte yürüdü bir "pogrom" gibi sosyal ağ tarafından abartılı oylandı, ya da faşist yürüyüşü "Kırık Camlar Gecesi" Bu sıfatlar tarihsel bir karşılaştırma durmak yok, günün sonunda yürüyüşü Başbakanı Binyamin Netanyahu da dahil olmak üzere, toplumun başarısız oldu.
Yürüyüş kendiliğinden yok olduğunu, güvenlik nedeniyle bir parçası olan, katalizör casuslarıyla tarafından işlenen suçların sayısı oldu, 1.043 suçları dahil olmak üzere 2012 yılı yani çift,, (Haziran ayına kadar) bu yıl 2013 yılında kaydedildi 83 yıllık yaşlı bir kadının tecavüz, artı aşırı İslamcılar Afrikalılar sızan bu gerçek bir korku var.
Başka bir dünya haberleri Betar futbol takımı gerektiren bir spor feat poster utanç verici sergi oldu, imzalı kısa bir süre sonra ", sonsuza kadar saf" kalmak spor kurum ve Cumhurbaşkanı Şimon Peres tarafından mahkum edilen iki oyuncu Müslümanlar, da vandallar tarafından tesislerin talihsiz imha sonuçlandı.
Diğer talihsiz olaylar cami ve Müslüman kutsal yerler fanatikleri tarafından koruyan bazı sömürgeciler saldırılar olmuştur, ama biz gibi, uluslararası basına yerleşimciler ve İsrail suçlamak saldırıları Filistinliler tarafından "üretilen" olan bazı durumlarda ayırmak gerekir altı araç o zaman, haber zaten küresel not olmasına rağmen bu, neden bir araba olay olduğu tespit yapılan soruşturma, polisin yürütülmesinde, Esh Kodesh yerleşim yakınlarında ateşe verildi Kursa bir Arap köyünde meydana geldi.
Bu olaylar, uluslararası basın ve dünyanın en ayrımcı biri olarak İsrail'e işaret sosyal ağlarda sızan, ama, gerçekten İsrail dünyanın en ırkçı ülkelerinden biri sensin yoktur ve bir monte anti-Semitik abartı tarafından kullanılan karalama İsrail'e karşı kampanya ve bağlam dışı bir görüntü proje için gerçekleri maksimize?
Bu yılın Mart ayında, İsrail'in bir otobüs yol durumu kendilerine Filistin dünyanın ayrılmış olduğunu haber uyandı. Düzenli ulaşım kullanarak önlemek için, Ulaştırma Bakanlığı, otobüs ve kimin gol hacker taşımacılığı, karayolu doygunluk, yüksek ve yasadışı ücret toplama yok etmektir münhasır olmayan genel ağ, bir çizgi geliştirdi ve azaltılması kez taşıma. Gün sonra çekinerek bazı haber ajansları kendi başlıkları inkar, ancak haber İsrail karalamak için katkı, dünya kamuoyunda vaki oldu.
İsrail'de ırkçılık inkar saçma, ancak aslında bağlam değil. Ayrımcılık tüm toplumlara has olsa da, tüm toplumlarda bu tartışma, eleştiri, televizyon tartışmaları, radyo, basın, internet üretir İsrail, olduğu gibi tartışma bu düzeyde başa söylemek de adil ve hatta ırkçılık Adalet Bakanı Tzipi Livni olarak katılan üst düzey hükümet yetkilileri karşı yürüyüşleri. Ama bir ülkenin karşılaştığı bir olgu bir analiz yapmak uluslararası referans olma hedefi ile bir karşılaştırma egzersiz ile başlamalıdır. İlginç bir şekilde, gazetede bir makale olan orijinal başlığı "Dünyanın En ve En ırk hoşgörülü ülke büyüleyici bir haritası" bu yıl 15 Mayıs'ta yayımlanan "The Washington Post",, gösteriyor ki Asya ülkelerinin büyük çoğunluğu ve özellikle Müslümanların anti-Semitizm ile, ama Hıristiyan azınlıklar ya da kadınlar ve renkli Müslümanların ayrımcılığa karşı şiddet Müslüman olmayan, yüksek oranda zulüm ile değil, daha az hoşgörülü ve ayrımcılığa daha yatkındır.
İsrail Avusturya, İtalya ve Portekiz daha yakın bir ara yerde, ama biz onların nezaket ve açıklık için geleneksel hayran ayrımcılık ile ilgili olayların kısa bir tur yaparsanız ne olursa olsun bu makalenin ve nasıl tartışmalı bu, olabilir dikkat layık durumlarda bulabilirsiniz.

En "hoşgörülü" Irkçılık
Norveç'te etnik azınlıklar üzerinde neo-Nazi grupları ve saldırıları arttı, en ciddi 72 kişi öldü sorumlu oynadığı Anders Behring Breivik, oldu.
Şaşırtıcı, zaten neo-Nazi grupları olarak orada konsolide olduğu "Beyaz Aryan Direnç," etnik azınlıklara karşı saldırılar gerçekleştirdi "Nasyonal Sosyalist Cephesi" ve "İsveç Direniş Hareketi", ayrımcılık da dahil olmak üzere İsveç örneği den popüler huzursuzluk yol açmıştır polis organları tarafından uygulanan hükümetin kendisi.
Bu arada yetmişli önemli ölçüde beyaz olmayan göç sınırlı kadar Avustralya,, özellikle Hint göçmenler, Francophones karşı düşmanlık durumlarda, halka karşı saldırılara karşı nonwhites karşı ırkçı olayların bir geçmişi vardır Arapça ve Avustralya sakinlerinin bir sabit akım ve tarihi ayrımcılık.
Kanada şaşırtıcı 8 Mart 2013 tarihinde CBC haber ağı tarafından yayınlanan bir makaleye göre, orijinal sakinleri karşı ayrımcılık sistematik bir tarih rapor Ontario İnsan Hakları Komisyonu saldırılar ve ayrımcılık olayları kaydetti bildiriyor azınlık Afro-Amerikan karşı, Çin ve Latin Amerika alanı.
Düşündüğünüzden ne aksine, Latin Amerika ırkçılık, klasisizm ve ayrımcılık ile ilgili olarak utanç verici ve önemli bir yerdir. Tarafından icra sert kınayan ırkçılık en, yabancı düşmanı ayrımcı ve ırkçı dönüş biri olarak "ikiyüzlü kayıtsızlık" olarak Latin Amerika'da ayrımcılık adı verilen gazeteci Rebecca Rocha tarafından Uluslararası Notlar yayınlanan ilginç bir makale, gerekçe verileri büyük güçler.
Araştırma Latin Amerika'nın en ırkçı ülke olarak Meksika, Kosta Rika, Kolombiya, Arjantin ve Brezilya koyar, biz de ilk (Meksika), adam kaçırma duyarlı olmak yasadışı için en tehlikeli yer, cinayet olduğunu eklemeniz gerekir cinsel istismar, kendileri hükümet yetkilileri tarafından ayrımcılık ve gasp nüfus.
Diğer ülkelerde Hintliler, Afrikalı Amerikalılar ve Latin Amerika kendisinden göçmenlere karşı ayrımcılık sistematik ve dışlanma çok iş olanakları ve siyasi temsil açısından işaretlenir.
Hatta futbol pasajlar utanç verici ırkçılığın çok gördük. Eğer kamulaştırılmış oyuncuların "Meksika saf kan" soru nerede Meksika gibi hatta üzücü durumlarda, hem teknik ve amatörler hem tarafından yürütülen çok sayıda olaylar özellikle Arjantinli futbol,. Tabii ki aynı zamanda Avrupa futbol olaylarda özellikle İspanya'da, yukarıda belirtilen kadar şiddetli boldur.

Tarihi Sorumluluk
Dünya onların toplumda en ufak bir kusur küresel bir yayın değer İsrail, gerekli olduğu gibi, onun azınlıklar ile en yüksek ahlaki otorite ve nezaket ile davranmaya kendi topraklarında savaş karşı karşıya herhangi bir ülke itmek değildir. Haksız kararın dünyanın en ırkçı ülkelerinden biri olarak nitelemek için, ve sorununuzu Avrupa ülkelerinden çok farklı değilken, ve hatta, onun hareket tarafından zamanında ve hoşgörü örnekleri olarak örnek olabilir rağmen bir savaş bölgesinde aykırı. Başkalarına fark hakaret kredi vermeden, tek Yahudi devleti olmaktır, bu onun eylemleri büyük bir sorumluluk karıştırmak gibi, İsrail nüfusu yapmak ve derhal rapor ile hoşgörü yüksek düzeyde ifade etmek için uygun olan ayrımcılık biçimi.
Sonuç olarak, biz Yahudi halkının belki de olmuştur söz en zulüm ve tarihte karşı karşıya imha daha tehditlere karşı ayrımcılık. Bu bize "öteki" daha hoşgörülü ve açık olmaya zorlar. Orada ayrımcılığa olumlu bir tutum içine kanalize edilmesi gereken bir tarihsel yük ve yeniden değil. Biz Yaratıcı'nın sureti yapılmaz? Biz Kitap halkı ise, onların makarna kitapları hakim olmalıdır.

Fuente:cel.aurora-israel.co

No hay comentarios:

Publicar un comentario